8 opmærksomheder ved valg af rette botilbud

Når du som myndighedsrådgiver har vurderet, at borger er berettiget til et botilbud, står du overfor at skulle finde frem til det både fagligt og økonomisk bedst egnede tilbud.

Er der tale om et midlertidigt botilbud, har borger ikke retskrav på “frit valg” af tilbud. Men det har myndighed heller ikke, idet tilbuddet skal være påviseligt egnet og forenelig med borgers behov.

Det er dog langt fra lige til, at finde frem til det rette tilbud. Nogle gange er der kun få tilbud at vælge imellem og andre gange kan valg af tilbud være forbundet med et større “detektivarbejde”, da leverandørmarkedet hverken er gennemsigtigt eller ensartet. 

Der findes dog nogle helt centrale opmærksomheder, du som myndighedsrådgiver kan tage udgangspunkt i, når du skal visitere borger til rette botilbud.

Hent Tjekliste til valg af tilbud her